keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Neulakinnastekniikkaa opettelemassa/Studying nalbinding

Kansalaisopiston kevään kurssille toivottiin neulakinnastekniikkaa. Tekniikka on minulle outo ja aloinkin joululomalla ottaa selvää tuosta ikiaikaisesta taidosta. Löysin hyviä ohjeita ja videoita netistä ja laitan ne tähän postaukseen, jos haluat tutkia tekniikkaa tarkemmin. Punomon kinnasneulasivut ovat erittäin hyvät, toinen hyvä sivusto on neulakintaat.fi
Neulakinnastekniikan historiasta sen verran, että ensimmäinen löydös on jo 6500 vuodelta ennen ajanlaskumme alkua. Historiasta lisää täällä.

Tarvitset neulan ja lankaa aloittaaksesi työn. Minä tein oman neulani itse veistelemällä puisesta siveltimen varresta. Reiän neulaan tein poraamalla ja lopuksi hioin neulan. Valmiita neuloja löytyy esimerkiksi Lankavasta , Vihreästä vyyhdistä  tai Woodmoonista.  
Hätätapauksessa voi kokeilla tylppää isoa parsinneulaa tai kanavaneulaa. Langaksi kannattaa valita ensikokeiluihin paksuhko ja tiiviskierteinen lanka.

Alkusolmujen opettelussa vierähti tovi, ennen kuin hoksasin mitä pitää tehdä. Neulottua työtä on vaikea ja työläs purkaa ja helpompi olikin aloittaa uusi työ. Minusta  selkein silmukoiden aloitustapa oli Vajannon aloitus, löydät opetusvideon Punomon sivuilta täältä. 
Kerroksien tekeminen silmukkaketjuun neuvotaan tässä .

Olen tyytyväinen, että olen päässyt alkuun tekniikassa. Hermojen meno oli nimittäin lähellä :) Tavoitteena on jatkossa saada aikaan neulakinnaslapaset.

Alun epäonnistuneita myttyjä :) It was hard to learn :)

 Aloituskerros. The first loops.

 Neulomisote. How to hold your work.

 Tästä se lähtee. Here it goes.

sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Joulukettu/A Christmas fox collage

Näin talven pimeimpään aikaan mielessä muhii talven värit: lumen sävyt, taivaan tummuus ja kulta. Valitettavasti talvista säätä on ollut tähän mennessä tosi vähän.

Tämä pieni sopuli sai peitokseen nukkuvan ketun. Käytin maalaamisessa Folkart-värejä, joiden päälle väritin puuväreillä. Kuviot leikkasin serveteistä, jotka liimasin tauluun suoraan lakalla. Rajasin kuviot ja piirrokset vielä mustalla permanent-tussilla. Sivelin koko taulun lopuksi lakalla.

 There was a little lemming under my painting.

 I used Folkart colours for painting.

 I added some tissue papers on to the picture.

 Hello fox :)


lauantai 19. joulukuuta 2015

Viime hetken kierrätyslahjavinkit/ Some recycling ideas for Christmas

Vanha metallitarjotin oli päässyt huonoon kuntoon. Maalasin sen vesiohenteisella Mastonin spraymaalilla useaan kertaan. Maalin kuivuttua lisäsin vielä luonnonvalkoista Folkart-maalia päälle, koska maalaustulos ei ollut täysin peittävä. Leikkasin servetistä sinisiä palloja ja Gudrun Sjöden -katalogista lehtiä koristeeksi. Kiinnitin ne paneelilakalla ja lakkasin koko tarjottimen saman tien. Lakkasin tarjottimen uudelleen sen kuivuttua.







Huomasin tämän ohjeen Strömsön sivuilla ja tein oman versioni laatikosta.Käytin askartelussa tyhjiä tulitikkurasioita, paperia, erilaisia värejä sekä valkoista geelikynää. Päällystin askit lehden sivusta leikatulla suikaleella ja kauniilla askartelupapereilla. Valmiit paketit sopivat vaikkapa joulukoristeiksi nukketaloon tai koristeeksi pöydälle.



Hyvää Joulua! Merry Christmas! Gud Jul! Frohe Weihnachten! Joyeux Noel!

lauantai 12. joulukuuta 2015

Käsityökurssilla virkattiin/Crocheting in my course

Syksyn kaksi opetuskertaa Väriä elämään käsityöstä-kurssilla ovat ohi. Kurssi oli täynnä ja siellä oli 12 ihanaa ja taitavaa naisihmistä virkkaamassa ja tekemässä paperikoristeita. Ohjeet kuvien sydämiin löytyy täältä ja täältä.
Kevätpuolella kurssilla on tulossa esimerkiksi kinnasneulatekniikkaa, joka on itsellekin uutta. Onpahan jotakin opeteltavaa joululomalla :) Palaan asiaan blogissa myöhemmin!
Tässä kuvasatoa kurssilta:







 
  




lauantai 5. joulukuuta 2015

Kierrätyspaperitähti/Paperstar from magazine paper

Törmäsin tähän paperitähden taitteluohjeeseen netin ihmemaailmassa ja huomasin ohjeen käyttökelpoiseksi. Paperitähti on helppo ja nopeakin valmistaa, lisäksi se on myös ekologinen ja kaunis. Käytin taittelussa Gudrun Sjöden mainoskatalogin mukavan karheita ja kauniin värisiä sivuja. Kuvasin tähden taitteluvaiheet ja piirsin vielä ohjeet erikseen. Jos et saa näistä ohjeista selvää, voit kurkata selvennystä esimerkiksi täältä

Taiteltavan paperin on oltava neliön muotoinen ja mielestäni A4 kokoisesta lehden sivuista tuli juuri sopivan kokoinen tähti seinälle tai ikkunaan. Yhteen tähteen tarvitaan 15 neliöpaperia ja osat on liitetty toisiinsa työntämällä sakarat sisäkkäin. Työvaihetta on hankala selittää, mutta kokeilemalla oppii :)












tiistai 1. joulukuuta 2015

Jämävanerista/ Ply wood horses

Kävin pari viikkoa sitten Helsingin humussa katselemassa etelän ihmeitä ja ihastelin Indiska-liikkeen kauniisti koristeltuja mukeja. Sain niistä inspiraation pienten vanerihevosten koristeluun.

Hevoset on sahattu ohuesta jämävanerin palasta lehtisahalla, hiottu hiekkapaperilla ja maalattu Folk Art-akryyliväreillä. Reiän nauhaa varten voi porata Dremelillä tai akkuporakoneella.  Hevonen sopii vaikka joulukuusta koristamaan :)

 
 I found inspiration to decoration  from mugs of Indiska.

I used pieces of plywood as a material for  horses and sawed horses with a coping saw.

 Folk art acrylic paints are good for painting any kind of material.

 I used textiles and Promarkers for decoration.

Finished horses.