maanantai 28. maaliskuuta 2016

Mietelauseita ja tauluja/Quotes and paintings

Olen pitänyt tänä vuonna mietelausepäiväkirjaa. Etsin joka päivälle mielialaan sopivan mietelauseen,kirjoitan sen kirjaan ja kuvitan tekstin. Homma on minulle vähän kuin aikuisten värityskirjan värittämistä ja yhtä mukavaa. Mietelauseita etsiessä tulee samalla rauhoituttua ja pohdittua asioita oman pään sisällä.
Valitsemani mietelauseet ovat tähän mennessä liittyneet Kapua-vuoteeni, luontoon ja haasteisiin. Kuvitukset toimivat luonnoksina, joista voi myöhemmin tulla vaikka taulun aiheita.
Uusimmat taulut ovatkin syntyneet mietelauseiden pohjalta. Töissä olen käyttänyt mixed media-tekniikkaa, jossa yhdistelen maalaamista, piirtämistä tussilla ja puuväreillä sekä kangaspalojen liimaamista alustaan. Alustaksi sain muutaman koulutaulun ystävältä. Kun vuodessa on 365 päivää,tulee luonnoksia olemaan yhtä monta😊
From my quote diary. I write a quote per day and then illustrate it. It is very relaxing😊

Mixed media painting inspired by the quote above.This mixed media work finished today.sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Kapua-viikonloppu/A weekend with kapua.fi

Vuoden toinen Kapuakoulutus on ohi. Viikonlopun aikana tutustuimme Taksvärkki ja Kynnys ry:n toimintaan sekä  teimme ajatuskarttaa miten saavuttaa oma keräystavoite 5545e. Lisänä rokassa vielä kuntotesti,missä jokaiselle mitattiin oma energia-indeksi.Testin teki http://www.jestraining.fi. Minut testi luokitteli aropupuksi😊.
Saimme tietoa Jestrainingin Jonne Eskolalta miten treenata vuorivaellusta varten. Tutustuimme myös retkeilykauppa Camuun http://www.camu.fi/  ja Everestin perusleirivaelluksella tarvittaviin vaellusvarustuksiin Nora Ryytyn asiantuntevalla opastuksella. Nyt tiedän siis mikä on laineri(liner). Pikkuisen alkoi jo kutkuttaa tuleva reissu!


Taksvärkki ry:n tämänvuotinen kampanja on nimeltään Koulutus murtaa muureja. Kerätyt rahat menevät Nepalin kyläkoulujen oppilaskuntatoimintaan. Oppilaskuntien nuoret eivät jää kotiin,vaan muuttavat asenteita ja kehittävät kyliään ja koulujaan. Kapuakampanjan rahat menevät saman asian hyväksi. Suomen hallitus on päättänyt leikata  kehitysyhteistyövaroja lähes puolet, joten lahjoitusrahat ovat todella tarpeen.


Nepalin koulaisia käsienpesulla.Kuva Taksvärkki ry.

Taksvärkkiliiton seinillä on eri vuosien   julisteita.

Kynnys ry on eri tavoin vammaisten ihmisten perus- ja ihmisoikeusjärjestö. Sen perustivat vammaiset opiskelijat 1973. Kynnyksellä on hanke Keski-Aasiassa,minne kapuajien lahjoitukset kohdistetaan. Vammaiset lapset eristetään usein yhteiskunnasta kehitysmaissa ja  lahjoitusvaroilla voi edistää heidän elämäänsä esimerkiksi mahdollistamalla kouluttautuminen.

    Kuva Kynnys ry.

Sunnuntaina piirtelimme keräystavoitteemme paperille ja vuoden keräystavat alkoivat paremmin hahmottua. Porukallamme on hyvä tsemppi päällä, eiköhän jokainen vielä yllä tavoitteeseen!


Kapua 2016 Nepalin huippujengi 😊

sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Vaunuelämää Lapissa/Caravan camping in Lapland

Olimme asuntovaunureissulla hiihtolomalla Lapin Muoniossa kymmenen koiran ja yhden kissan kanssa. Asuntovaunumatkailu oli itselle ja kissallemme ensimmäinen, joten vähän jännitti!

Piki-kissaa totutettiin jo kotipihassa vaunuun viemällä se useana iltana oleilemaan sinne isännän kanssa. Varmuudeksi ostin Feliway-suihkutetta, jota ruiskauteltiin kuljetuskoppaan ja vaunun sisälle. Aine sisältää keinotekoista feromonia, jonka pitäisi rauhoittaa kissaa. Loppujen lopuksi unohdin koko suihkeen ja Piki selviytyi mainiosti ilman rohtoja. Matka Lappiin ja takaisin tapahtui kuljetuskopassa. Tauoilla Piki pääsi jaloittelemaan ja evästelemään vaunuun ja  käymään hiekkalaatikolle. Matka sujui erittäin hyvin, joskin Piki oli vaisu kotioloihin verrattuna.

Vaunussa oli mukavaa ja kodikasta. Vaunun lämmitys, jääkaappi ja hella toimii kaasulla. Iltapesut hoituivat arktisesti ulkona; laitettiin vain lämmintä vettä vatiin ja eikun pesulle :) Vaunussa on vessa ja mahdollisuus pikku suihkuun, mutta käytännön syistä peseydyimme ulkona.

Koirat viihtyivät erittäin hyvin, samoin isäntäväki. Oli kerrassaan harmillista lähteä köröttelemään kotiinpäin hienojen, vaikkakin pilvisten päivien jälkeen.

 


sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Kierrätyspipo/Beanie from old t-shirt

Tein Kapuan hiihtolomahaasteeseen osallistuvien kesken pipon pojan vanhasta bändipaidasta ja innostuin tekemään muitakin pipoja, vanhoja t-paitoja kun riittää kaapeissa. Myyn ne Kapuan Nepal-hankkeen hyväksi On sitäpaitsi mukavaa saada paidat uudestaan käyttöön, vaikka sitten pipojen muodossa.
Koristelin pipoja maalaamalla ja painamalla tekstiiliväreillä. Värit ovat silittämällä kiinnittyvät.

Internetin ihmemaailmassa on paljon pipojen tekijöitä ja ohjeita. Tässä muutamia: kodin kuvalehti ja
MakaMarr .
Itsekin piirtelin oman ohjeeni tähän postaukseen. Toivottavasti se on ymmärrettävä.

                

I
I used a paper pattern when cutting beanie pieces.