sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Kapua-viikonloppu/A weekend with kapua.fi

Vuoden toinen Kapuakoulutus on ohi. Viikonlopun aikana tutustuimme Taksvärkki ja Kynnys ry:n toimintaan sekä  teimme ajatuskarttaa miten saavuttaa oma keräystavoite 5545e. Lisänä rokassa vielä kuntotesti,missä jokaiselle mitattiin oma energia-indeksi.Testin teki http://www.jestraining.fi. Minut testi luokitteli aropupuksi😊.
Saimme tietoa Jestrainingin Jonne Eskolalta miten treenata vuorivaellusta varten. Tutustuimme myös retkeilykauppa Camuun http://www.camu.fi/  ja Everestin perusleirivaelluksella tarvittaviin vaellusvarustuksiin Nora Ryytyn asiantuntevalla opastuksella. Nyt tiedän siis mikä on laineri(liner). Pikkuisen alkoi jo kutkuttaa tuleva reissu!


Taksvärkki ry:n tämänvuotinen kampanja on nimeltään Koulutus murtaa muureja. Kerätyt rahat menevät Nepalin kyläkoulujen oppilaskuntatoimintaan. Oppilaskuntien nuoret eivät jää kotiin,vaan muuttavat asenteita ja kehittävät kyliään ja koulujaan. Kapuakampanjan rahat menevät saman asian hyväksi. Suomen hallitus on päättänyt leikata  kehitysyhteistyövaroja lähes puolet, joten lahjoitusrahat ovat todella tarpeen.


Nepalin koulaisia käsienpesulla.Kuva Taksvärkki ry.

Taksvärkkiliiton seinillä on eri vuosien   julisteita.

Kynnys ry on eri tavoin vammaisten ihmisten perus- ja ihmisoikeusjärjestö. Sen perustivat vammaiset opiskelijat 1973. Kynnyksellä on hanke Keski-Aasiassa,minne kapuajien lahjoitukset kohdistetaan. Vammaiset lapset eristetään usein yhteiskunnasta kehitysmaissa ja  lahjoitusvaroilla voi edistää heidän elämäänsä esimerkiksi mahdollistamalla kouluttautuminen.

    Kuva Kynnys ry.

Sunnuntaina piirtelimme keräystavoitteemme paperille ja vuoden keräystavat alkoivat paremmin hahmottua. Porukallamme on hyvä tsemppi päällä, eiköhän jokainen vielä yllä tavoitteeseen!


Kapua 2016 Nepalin huippujengi 😊





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti