sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Vaunuelämää Lapissa/Caravan camping in Lapland

Olimme asuntovaunureissulla hiihtolomalla Lapin Muoniossa kymmenen koiran ja yhden kissan kanssa. Asuntovaunumatkailu oli itselle ja kissallemme ensimmäinen, joten vähän jännitti!

Piki-kissaa totutettiin jo kotipihassa vaunuun viemällä se useana iltana oleilemaan sinne isännän kanssa. Varmuudeksi ostin Feliway-suihkutetta, jota ruiskauteltiin kuljetuskoppaan ja vaunun sisälle. Aine sisältää keinotekoista feromonia, jonka pitäisi rauhoittaa kissaa. Loppujen lopuksi unohdin koko suihkeen ja Piki selviytyi mainiosti ilman rohtoja. Matka Lappiin ja takaisin tapahtui kuljetuskopassa. Tauoilla Piki pääsi jaloittelemaan ja evästelemään vaunuun ja  käymään hiekkalaatikolle. Matka sujui erittäin hyvin, joskin Piki oli vaisu kotioloihin verrattuna.

Vaunussa oli mukavaa ja kodikasta. Vaunun lämmitys, jääkaappi ja hella toimii kaasulla. Iltapesut hoituivat arktisesti ulkona; laitettiin vain lämmintä vettä vatiin ja eikun pesulle :) Vaunussa on vessa ja mahdollisuus pikku suihkuun, mutta käytännön syistä peseydyimme ulkona.

Koirat viihtyivät erittäin hyvin, samoin isäntäväki. Oli kerrassaan harmillista lähteä köröttelemään kotiinpäin hienojen, vaikkakin pilvisten päivien jälkeen.

 














2 kommenttia:

  1. beautiful landscape and your dogs are wonderful! but to tell the truth - I'm happy that spring is coming!!
    :-) mano

    VastaaPoista
  2. Hello Mano! I love the real winter, but it is nice that spring is coming now. We have so much light now!

    VastaaPoista