sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Kenkien stailaus/Upcycling shoes

Sain asiakastyönä stailata korkokengät ja päätin ensin tehdä kokeiluja omiin kenkiin, jotta tietäisin mitä kengille uskaltaa tehdä. Valitsin koekengiksi vanhat, nahkaiset, matalakorkoiset ja valkoiset kengät ja kuinkas sitten kävikään....

 Tässä kenkään on levitetty ensimmäinen kerros Folk-Art akryylimaalia. Kerroksia piti maalata neljä,  ennen kuin pinta peittyi. Ennen maalausta puhdistin pinnan maalinpesuaineella, kun ei muutakaan  löytynyt.

Koristelin kenkiä liimaamalla kangaspaloista kukkia ja lehtiä. Liimana käytin Erikeeperiä. Kengistä tuli ihan kauniit, mutta maalipinta jäi kovaksi ja halkesi heti, kun kenkää taivutti. 

 Maalin sai pois rapsuttamalla ja toiseen kenkään kokeilin sitten Miranolin kultamaalia ja erilaisia liimauksia. Miranolin maali imeytyi hyvin nahkaan ja olisi ihan sopiva maali näihin kenkiin. Huomasin, että kontaktimaali ei sopinut maalin kanssa, koska se liuotii maalin pois. Piirtelin kuvioita permanent-tusseilla. 
Nahkalle tarkoitettu maali varmaan olisi nahkakengille sopivin maali, tosin suutarikin sanoi, että koskaan ei voi täysin tietää miten maalit tarttuvat kenkiin, vaikka käyttäisikin pinnalle sopivaa maalia.Nämä kengät ovat varsinainen asiakastyöni. Pinta on tekonahkaa ja väri musta ilman koristeluja. Päätin olla maalaamatta kenkiä, koska tulos on aina vähän epävarma ja halusin että kengät onnistuvat.


Koristelin kengät liimaamalla pyöreitä kangaspaloja ja kiiltokuvaperhoset  Erikeeperillä ja piirtelemällä koristuksia maalitusseilla. Uskoisin, että nämä koristelutavat kestävät käytössäkin.

 Kesäniittykengät valmiina!

2 kommenttia:

  1. Hienot kengät! Kannattaisi varmaan kokeilla muitakin liimoja kuin Erikeeperiä ja kontaktiliimaa, jotta tekstiilille, keinonahalle ja nahalle löytyisi sopivan joustava, mutta kestävä liima.

    VastaaPoista
  2. Moi Kaisa! Olisiko sulla vinkkejä liimoihin?😊

    VastaaPoista