keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Tekstiililiidut/Pastel dye sticks

Tunnustan olevani kokeilija. Innostun uusista tekniikoista ja kokeilen mielelläni uutta. Joskus mietin olisiko helpompaa, jos keskittyisin vain johonkin tiettyyn asiaan tai tekniikkaan ja tulisin aina paremmaksi siinä...Nyt opin monesta asiasta, mutta en ehkä tarpeeksi!

Tällä kertaa kokeilin tekstiililiituja. Niillä väritetään ja piirretään aivan kuin tavallisilla liiduilla, mutta kankaalle. Ja silityksen jälkeen väritetty kuva kiinnittyy kankaan pintaan.

I was testing my new Fabric fun pastel dye sticks. It was fun to color these bags. I pressed over bags with a hot iron.


Tummaan puuvillakankaaseen oli kiva värittää, värit hehkuivat hienosti. Mutta silitys sulatti värit niin, että ne eivät juuri erottuneet ja väritin lehdet uudelleen.


Valmiista, silitetystä kassista tuli tällainen. Sisävaloissa kuva on vielä himmeämpi.


Toisen kokeilun tein luonnonvaalean puuvillakassin pintaan. Huomasin, että värit kuluvat tosi nopeasti, jos väritettävänä on isompi pinta. Silitys näille Pentel Arts Fabric fun -väreille tehtiin +60 asteessa. Silityksen jälkeen väritetty kohta muuttui vahamaiseksi.


Lopputulos on ihan hauska ja rajasin kuviot vielä permanent-tussilla. Nyt minulla on omalla logolla varustettu kauppakassi :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti