perjantai 24. heinäkuuta 2015

Koulutaulukollaasi/A new collage

Sain ystävältä muutaman koulutaulun kollaaseja varten. Tässä vihannestaulun muodonmuutos. Jätin muutaman vihanneksen maalaamatta, loput peitin maalaamalla ja liimaamalla.

The original school board.

 I made a collage by adding paper and textile and painting with acrylic colors.

Finished collage.

lauantai 11. heinäkuuta 2015

Kietaisuhame/ A wrap around skirt from jeans

Sveitsiläinen Maasa tekee viehättäviä kietaisuhameita, joissa on käytetty erivärisiä kankaita sisä- ja ulkopuolella. Sain niistä innoitteen omaan hamekokeiluun, jossa käytin vanhojen farkkujen vyötäröosia hyväkseni. Hameesta tuli tosi mini, mutta se on hauska legginsien kanssa.

 My first wrap around skirt inspired by Maasa.

Ystäväni pyysi minua tekemään vähän pidemmän hameen vanhoista farkuistaan. Leikkasin housut sopiviksi paloiksi ja yhdistelin kokonaisuudeksi. Lisäsin kangasta omista varastoista :) Vyötäröön käytin taas farkkujen vyötärökaitaleita. Koristelin farkkutilkkuja applikoimalla. Tarkoituksenani oli ommella nurjalle puolelle ohuesta kankaasta vuori, mutta päädyin ompelemaan vain kangaspalat hameen kumpaankin reunaan. Farkkukangas oli joustavaa ja siihen oli haasteellista yhdistää joustamatonta kangasta. Silitin nurjan puolen saumoihin tukikangasta tekemään saumat siistimmiksi.


 I cut the jeans suitable pieces and sewed them together.

 I ironed buckram on to the seams.


 Appliqued textile pieces.


Finished skirt

maanantai 6. heinäkuuta 2015

Lintutaulu/ A bird collage from an old schoolboard

Sain taannoin vanhan koulun opetustaulun syntymäpäivälahjaksi. Koska minulla on nyt valtava lintumania menossa tulevan näyttelyn kanssa, päätin laittaa taulun uuteen uskoon. Taulun yläosan paperi oli kuprulla, joten revin sen pois. Materiaaleina käytin saamastani von Wrightin lintukalenterista leikattuja kuvia, kangasta, servettejä, akryyli- ja puuvärejä. Viimeistelin työn parkettilakalla.

 I made a collage from an old school board.
 I removed damaged paper by pulling.

 I used birds from an old von Wright calendar, textile pieces, paper and acrylic paints.

A detail: acrylic paints and paper.


 Finished work after varnishing.