perjantai 17. lokakuuta 2014

Koppi valmistuu!!/My little house of wool


Tämä opinnäytetyö sai alkunsa jo pari vuotta sitten erään syyspäivän välähdyksenä. Ajatuksena oli tehdä elämyksellinen iso ihmisen mentävä koirankoppi, jonka päällystäisin kierrätysvillavaatteista tehdyillä seinillä. Innoittajana olivat tietysti omat valjakkokoirat.

Vuosi sitten aloitin työstämisen konkreettisesti tekemällä pienoismallin. Kun näin, että tekniikka toimi, aloitin keräämään villavaatteita ystäviltä ja sukulaisilta. Kiitos kaikille lahjoittajille!!

Viime kesänä paloittelin, huovutin ja ompelin yhteen villapaitoja, pipoja ja sukkia. Sain aikaan kuusi villaseinää, jotka voi kiinnittää kopin runkoon tarranauhojen avulla. Niittasin tarranauhaa kopin runkoon, johon villa hyvin kiinnittyy. Kopin rungon ja pienoismallin kehikon teki opiskeluystäväni Saara Heikkinen.

Viimeisen parin viikon ajan olen maalaillut koppia ja tehnyt resoreista katon päälle "paanutuksen". Resorit on ommeltu kankaalle.

Viime keväänä äänitin Kilpisjärvellä koiravaljakon ääniä ja näistä äänistä tekee kummipoika Matti Strahlendorff äänimaiseman, jota voi kuunnella kopin sisällä!

Seuraava vaihe on viedä koppi kouluvierailuille, jolloin lapset/nuoret käyvät kopissa ja kuuntelevat ääniä. Lisäksi olen tehnyt esityksen siperianhuskyista. Lapsille suunnittelen myös satutuokion koppiin.

Inspirers of my thesis!

I had to collect a lot of woollen material for work.

Our cats liked to sleep on my quilts.

1/3 scale model.

                                             I made six big woollen walls.

Thanks to Saara Heikkinen, I have the wooden frames of my house. 


                                                          Fixing the woollen walls.

                                                The roof from old woollen stockings.

                                                        Niisku likes it also :)

tiistai 7. lokakuuta 2014

Syksyn töitä/ Autumn works

Huhhui, syksy on jo pitkällä ja hommia riittää! Opinnäyte on pitkällä ja kopissa oli harjakaiset viime viikolla. Nyt olen tekemässä koppiin paanukattoa sukkien varsista ja toivon saavani kopin valmiiksi lokakuun lopulle.

Ettei aika kävisi pitkäksi kopin kanssa, olen siinä ohessa mietiskellyt tulevia ja tehnyt paperi-kangas-kollaaseja lintuteemalla. Koirankopin valmistuksessa syntyneistä villapaloista voi tehdä myös monenlaista, vaikka rintaneuloja neulahuovuttamalla!

My work for theseus is going forward with a help of my studying friend!

 I need a lot of old socks to cover the roof.

 A coffee break is needed while I am working :)

 I needle felted some little brooches from my pullover quilts. I used silk fibers for decorating.

 I added some stitches by hand.

 Finished brooch.

 Another brooch.

 I have started to make collages for upcoming exhibition next autumn.

 This collage is made using  paper, tissues, fabrics and fabric paints.