perjantai 14. heinäkuuta 2017

Kesäpussukka/Small bag

Kaipailin kukkamekkoa itselleni ja havahduin siihen, että sellainen roikkuu jo kaapissa! Ostin talvella kirpparilta mekon ja ajattelin sen aluksi ihan muihin tarkoituksiin.... Ompelin mekkoon pitsinauhat sitä raikastaakseni ja mekosta tulikin oikein yltiöromanttinen, mutta sievä.

I upcycled a flea market dress with laces and sewed a little purse which fits with the dress.


Seuraavaksi mietin, että tarvitsen myös pienen laukun tai pussukan mekon kanssa. Siispä penkomaan kangasvarastoja :) Löysinkin farkkua, pitsiä ja pienet hakaset hihnan kiinnitykseen. Mekon mukana tuli mekkokankaasta ommeltu nauha, jolle en löytänyt käyttöä. Nyt se pääsi pussukan hihnaksi.



Leikkasin sopivan kokoiset suorakaidepalat farkkukankaasta ja kukkaisesta vuorikankaasta. Ompelin ensimmäiseksi vetoketjun kiinni päällikankaan suuaukkoon ja sitten vuorikankaaseen.














Tässä vaiheessa sivuja ei ole vielä ommeltu         yhteen.


















Ompelin pussukan etupuolelle pitsinauhaa koristeeksi ja tietysti Kettukolon merkin. Olen tilannut merkkejä joskus kokeeksi Ikast etiketistä ja ovat hauska lisä ompeluksiin.

Ompelin pussukan etupuolelle pitsinauhaa koristeeksi ja tietysti Kettukolon merkin.  
Olen tilannut merkkejä joskus kokeeksi Ikast etiketistä ja ne ovat hauska lisä ompeluksiin.                                                                                       

Seuraavaksi tein hihnan kiinnitystä varten pienet renksut. Ompelin lenksut mekkoon kuuluvasta nauhasta ja metallilenkit irrotin vanhasta koruketjusta.





Ompelin hihnan päät  kahteen hakaseen, jotka kiinnitin tekemiini renksuihin. Pussukan kantohihna tuli valmiiksi!
Tämän jälkeen ompelin päälli- ja vuorikankaan sivut ja pohjan yhteen. Jätin pienen aukon vuoren sisälle, jotta sain käännettyä työn oikeinpäin. Aukon ompelin kiinni kääntämisen jälkeen.

   
Valmis pussukka ja mekko. Nyt vaan odottelemaan sopivaa kesätilaisuutta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti