keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Neulakinnastekniikkaa opettelemassa/Studying nalbinding

Kansalaisopiston kevään kurssille toivottiin neulakinnastekniikkaa. Tekniikka on minulle outo ja aloinkin joululomalla ottaa selvää tuosta ikiaikaisesta taidosta. Löysin hyviä ohjeita ja videoita netistä ja laitan ne tähän postaukseen, jos haluat tutkia tekniikkaa tarkemmin. Punomon kinnasneulasivut ovat erittäin hyvät, toinen hyvä sivusto on neulakintaat.fi
Neulakinnastekniikan historiasta sen verran, että ensimmäinen löydös on jo 6500 vuodelta ennen ajanlaskumme alkua. Historiasta lisää täällä.

Tarvitset neulan ja lankaa aloittaaksesi työn. Minä tein oman neulani itse veistelemällä puisesta siveltimen varresta. Reiän neulaan tein poraamalla ja lopuksi hioin neulan. Valmiita neuloja löytyy esimerkiksi Lankavasta , Vihreästä vyyhdistä  tai Woodmoonista.  
Hätätapauksessa voi kokeilla tylppää isoa parsinneulaa tai kanavaneulaa. Langaksi kannattaa valita ensikokeiluihin paksuhko ja tiiviskierteinen lanka.

Alkusolmujen opettelussa vierähti tovi, ennen kuin hoksasin mitä pitää tehdä. Neulottua työtä on vaikea ja työläs purkaa ja helpompi olikin aloittaa uusi työ. Minusta  selkein silmukoiden aloitustapa oli Vajannon aloitus, löydät opetusvideon Punomon sivuilta täältä. 
Kerroksien tekeminen silmukkaketjuun neuvotaan tässä .

Olen tyytyväinen, että olen päässyt alkuun tekniikassa. Hermojen meno oli nimittäin lähellä :) Tavoitteena on jatkossa saada aikaan neulakinnaslapaset.

Alun epäonnistuneita myttyjä :) It was hard to learn :)

 Aloituskerros. The first loops.

 Neulomisote. How to hold your work.

 Tästä se lähtee. Here it goes.

1 kommentti: