torstai 28. toukokuuta 2015

Maakuntamatkailua/ Visiting Varpaisjärvi

Päätimme muutaman kierrätyksestä kiinnostuneen ystäväni kanssa tutustua Varpaisjärvellä sijaitsevan Tekstiilikierrättäjät Ry:n toimipisteeseen. Yhdistys pyrkii toiminnallaan vähentämään sekajätteeksi päätyvän tekstiilin määrää varsinkin Lapinlahti-Varpaisjärvi alueella. Tekstiilikierrättäjät toimii vapaaehtoistyövoimalla ja järjestää  muun muassa kursseja. Yhdistyksen Sarkapajalla on myytävänä kankaita ja ompelutarvikkeita sekä vintage-vaatteita. Ostin sieltä itselleni hienon 60-70-luvulta peräisin olevan jakun.

Varpaisjärven keskustasta, pienestä kellariateljeesta, löytyi ihanien vintage-henkisten ja ekologisten mekkojen Mirka-pukine. Mekot valmistuvat tarkoin valituista retrokankaista. Asiakas voi valita mieluisan kankaan ja teettää kankaasta itselleen sievän mekon. Kankaita ja tuotteita voi tarkastella Mirka-pukineen verkkosivuilla.

Varpaisjärveltä ajelimme vielä Jenni Linnoven keramiikkapajalle Pöljälle. Paja on viehättävässä vanhassa pihapiirissä. Myymälästä löytyi keramiikka-astioita sekä savolaisten käsityöyrittäjien tuotteita, myös Mirka-pukineen.

Mirka-tuote, Tekstiilikierrättäjät ja Keramiikkastudio Jenni Linnove löytyvät myös Facebookista.

My new vintage coat from Tekstiilikierrättäjät.

There were a lot of retro fabrics at Mirka-pukine.

  Lovely dresses  of Mirka-pukine from vintage textiles.

 A little girl´s dress.

 Jenni Linnove ceramics at Pöljä.

Beautiful old courtyard of Jenni Linnove.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti