sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Kettukolo Etsyssä

Niinpä minäkin sitten laitoin pienen kaupan kokeeksi Etsyyn. Mikä ihmeen Etsy, joku ehkä ajattelee. Etsy mainostaa itseään seuraavasti: Shop for anything from creative people from everywhere. Ja todellakin; Etsyn alta löytyy hurja määrä myyjiä ympäri maailmaa. Tuotevalikoima keskittyy taiteeseen, käsityötarvikkeisiin ja vintage-tuotteisiin.

Ja miksi sitten halusin kauppani tämmöiseen isoon markkinapaikkaan? No, monestakin syystä. Ensiksikin halusin kokeilla kaupantekoa niin ettei siihen tarvitse sijoittaa paljon rahaa. Toiseksi kaupan perustaminen nettiin on minulle kokeilu ja Etsyyn se oli helppo tehdä. Kauppa oli helppo rakentaa valmiille alustalle ja ohjeita oli saatavilla Etsyn myyjän ohjekirjassa.  Ainoa haittapuoli on se että kaikki on englanniksi ja täytyy vähän opiskella kaupan alan sanastoa, mutta toisaalta sen ansiosta kauppa on myös kansainvälinen ja tuotteita on helppo myydä kaikkialle....jos saa itsensä houkuttelevaksi :D

Jotta kaupan voi perustaa tai jos haluaa tehdä ostoksia, täytyy rekisteröityä Etsyyn. Rekisteröityneenä voit merkitä kauppoja suosikeiksi ja antaa niille tähtiä. Voit myös ottaa yhteyttä kaupan pitäjiin tai keskustella ihmisten kanssa Etsyn keskustelufoorumeilla.
Maksu tapahtuu luottokortilla tai PayPal-tilin kautta. Kaupassani on tehty yksi ostos ja se toimi moitteettomasti. Minulle tuli ilmoitus ostoksesta ja toinen ilmoitus, kun maksu oli hyväksytty. Sen jälkeen laitoin asiakkaalle sähköpostia tuotteiden lähettämisestä.

Mitä joudun kaupastani maksamaan? Jokaisesta kauppaan laitetusta myyntituotteesta menee 0,20e Etsylle ja toteutuneesta ostosta peritään 3,5% sekä 0,10e veroja ja alv, jos olet alv-velvollinen. Kuukausimaksuja ei ole. Näihin asioihin voi tutustua myyjän ohjekirjassa.

Vaikeinta kaupanteossa taitaa olla markkinoiminen, niin kuin varmaan muutenkin verkkokaupoissa. Olen linkannut kauppani Facebookiin ja tänne blogiin. Kaupan tuotteisiin voi lisätä tageja, jotka näkyvät ihmisten hakutuloksissa Etsyssä. Olisi mukavaa saada suosikki-merkintöjä kauppaan, mutta sitä ennen yritän tehdä itseäni tunnetuksi ja opiskella lisää kaupanteosta Etsyssä. Olen vielä ihan alkutaipaleella! Niin ja joko kävit kurkistamassa kauppaani? Sinne pääset täältä :) tai blogin sivun oikeassa reunassa olevasta kuvasta.


lauantai 4. helmikuuta 2017

Mandaloita ja thanka-taidetta/Mandalas and Nepalise art

Marraskuisella Nepalin matkalla ihastelin sikäläistä värikylläyttä ja itämaista taidetta. Kävin vuorilla Namche bazarissa thanka -taidekaupassa ja otin muutamia kuvia maalauksista.

Thanka -maalaukset tehdään puuvillaiselle pohjalle ja ne ovat sisällöltään uskonnollisia. Maalauksissa on usein kuvattu Buddhan elämää ja opetuksia joten ne ovat taiteen lisäksi osa buddhalaisuutta.

Useat maalauksista olivat pyöreitä mandaloita. Mandala tarkoittaa keskusta, pyöreää tai yhteyttä ja niitä käytetään mietiskelyn apuvälineenä. Mandaloiden tekeminen on myös mietiskelyä, sillä niissä on  usein monimutkaisin geometrisia kuvioita, joiden tekemisessä on suljettava pois ympäriltä turhat hälinät.

Here are some photos from Namche Bazar in Nepal where I visited at a thanka exhibition. The last pics are my mandalas made with coloured pencils.


Petri keskustelee  thanka- esittelytilassa mestarin kanssa. Rakennuksen yläkerrassa maalattiin työt, alakerrassa oli esittelytila ja myymälä.


Monenlaisia mandaloita. Kaikille kuville ja väreille on omat merkityksensä.
Mieleni teki itsekin kokeilla mandalan piirtämistä, tosin vain todella yksinkertaista :) Minulta ei taida löytyä kärsivällisyyttä yllä olevien taideteosten kaltaiseen yksityiskohtaisuuteen!


Piirsin harpilla ympyrän, jonka jaoin kahdeksaan osaan. Ympyrän sisälle piirsin pienempiä ympyröitä käyttäen samaa keskipistettä. Näin sain aikaan lohkoja, jotka kuvioin eri tavoin ja lopuksi väritin ne puuväreillä.

                  

Piirtämisen jälkeen askartelin mandalasta unisiepparin punomalla villalangasta, helmistä ja höyhenistä koristeet. Kuten kuvista näkyy tein mandaloita kaksi erilaista.  Kuvioita ja värejä muuttamalla on helppo tehdä aina uudenlainen mandala.