lauantai 28. tammikuuta 2017

Kierrätystaulu/Recycling art

Onko sinulla kotona kaikenlaista paperisälää ja mietit ehkä mitä niistäkin voisi tehdä? Tässä yksi tapa käsitellä kirjan sivuja, pahvia ja vanhoja valokuvia. Liimana käytin paperiliimaa ja Erikeeperiä.

I made a mixed media picture on to a cardboard. I used book pages, textile pieces, an old photo, acrylic colours and coloured pencils for the work.

Työn pohjana käytin kangaspakan sisällä ollutta pahvia, jonka katkaisin puukolla sopivan mittaiseksi.

Päällystin pahvin kirjan sivuilla.

 Maalaamisessa käytin akryylivärejä

 ja kuvaksi valitsin vanhan nuoruuskuvan itsestäni :D

Vielä vähän pitsiä ja kangaspaloja sekä lintu, ehkä varis?

Valitsin kuitenkin punarinnan, jonka leikkasin vanhasta lintukirjasta. Viimeistelin työn puuväreillä ja maalitussilla sekä ripustusnarulla.

sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Kenkien stailaus/Upcycling shoes

Sain asiakastyönä stailata korkokengät ja päätin ensin tehdä kokeiluja omiin kenkiin, jotta tietäisin mitä kengille uskaltaa tehdä. Valitsin koekengiksi vanhat, nahkaiset, matalakorkoiset ja valkoiset kengät ja kuinkas sitten kävikään....

 Tässä kenkään on levitetty ensimmäinen kerros Folk-Art akryylimaalia. Kerroksia piti maalata neljä,  ennen kuin pinta peittyi. Ennen maalausta puhdistin pinnan maalinpesuaineella, kun ei muutakaan  löytynyt.

Koristelin kenkiä liimaamalla kangaspaloista kukkia ja lehtiä. Liimana käytin Erikeeperiä. Kengistä tuli ihan kauniit, mutta maalipinta jäi kovaksi ja halkesi heti, kun kenkää taivutti. 

 Maalin sai pois rapsuttamalla ja toiseen kenkään kokeilin sitten Miranolin kultamaalia ja erilaisia liimauksia. Miranolin maali imeytyi hyvin nahkaan ja olisi ihan sopiva maali näihin kenkiin. Huomasin, että kontaktimaali ei sopinut maalin kanssa, koska se liuotii maalin pois. Piirtelin kuvioita permanent-tusseilla. 
Nahkalle tarkoitettu maali varmaan olisi nahkakengille sopivin maali, tosin suutarikin sanoi, että koskaan ei voi täysin tietää miten maalit tarttuvat kenkiin, vaikka käyttäisikin pinnalle sopivaa maalia.Nämä kengät ovat varsinainen asiakastyöni. Pinta on tekonahkaa ja väri musta ilman koristeluja. Päätin olla maalaamatta kenkiä, koska tulos on aina vähän epävarma ja halusin että kengät onnistuvat.


Koristelin kengät liimaamalla pyöreitä kangaspaloja ja kiiltokuvaperhoset  Erikeeperillä ja piirtelemällä koristuksia maalitusseilla. Uskoisin, että nämä koristelutavat kestävät käytössäkin.

 Kesäniittykengät valmiina!

sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Tammikuun virkkaus/Window decoration by crocheting


Mitä pientä saa aikaan jämälangoista? No vaikkapa ikkunakoristeen. Tarvitaan vain lankoja, virkkuukoukku, siimaa, sokeria kovettamiseen ja esimerkiksi helmiä.

You need some yarn and a crochet hook, fishing line, sugar and pearls. Sugar is for hardening crocheted circles. I used 1dl water and 1,2 dl sugar. See pictures below:

Virkkasin erimallisia pyörylöitä ja päättelin langat.

Kuumensin kattilassa 1dl vettä ja n. 1,2 desiä sokeria.

Seoksen jäähdyttyä kastoin pyörylät kunnolla seokseen, niin että kastuivat kokonaan.

Puristin pyörylät niin kuiviksi kuin pystyin ja pingotin ne finnfoam-levyn päälle.

Pyörylöiden kuivettua ja kovetuttua mietin mitä pujottelen ripustussiimaan.

Valmista tuli! Nyt vain miettimään ripustuspaikka :)

Ehkä makuuhuoneen ikkunaan?

perjantai 6. tammikuuta 2017

Kortteja/Cards

Olen aina ollut kova piirtelemään, tykkään korteista ja printeistä! Muotoilijaopinnoissa opin piirtämään myös digitaalisesti ja kikkailemaan tietokoneella :)

Olenkin nyt koostanut uudet postikortti-ideat omista maalauksista ja luonnoksista ja työstänyt kuvat Photoshopissa. Aikomuksena on painattaa nämä Kuopiossa, kuten aiemmatkin tekemäni postikortit. Olen kokeillut painatusta kierrätyskartongille ja kotimaiselle korttikartongille. Kierrätyspaperista valmistettujen korttien raaka-aine tuodaan ulkomailta, tavallisten korttien Suomesta. Kierrätyskuidusta voit lukea vaikkapa täältä. Minusta kotimaisuus lyhyempine matkoineen vie kuitenkin voiton, vaikka muuten suosinkin ekologisuutta. Vai miten sinä ajattelet?

Oletko muuten huomannut, että Kettukolo on nyt facebookissa? Sinne pääset klikkaamalla sivussa olevaa kettua!
You can find Kettukolo also from Facebook. Just click the fox on the side :)

Here are new postcard-ideas which I think to print in Kuopio. Do you like them?Luonnos kissakorttiin mietelausepäiväkirjasta.

A pic from my quote diary.

Final postcard. 


Luonnos mietelausepäiväkirjasta. En käytä näitä mietelauseita tekijänoikeuksien takia.

Another pic from my diary.
Final postcardKettukortti on alunperin maalattu vanhan koulutaulun päälle. Inspiraatio tuli Nepalin matkan odotuksesta. 
This postcard is from my painting which I made over an old school teaching board.


Piirtelyn lisäksi valokuvaus on minulle jokapäiväinen ja mieluisa harrastus. Tämä kortti on yhdistelmä molempia :)
Congratulations!


Pöllökortti on kuva isosta koulutaulumaalauksesta, mikä oli tilaustyö ystävälle.
This card is a pic from my mixed media painting.