tiistai 8. marraskuuta 2016

Namaste! Kapuan reissulla Nepalin Chitwanissa

Terveiset Nepalista Kapua 2016-tiimin reissulta! Saavuimme lauantaina ja sen jälkeen on tapahtunut valtavasti. Kerron eilisestä päivästä.
Ajelimme pikkubussilla Chitwanin kansallispuiston halki kolmen tarkistuspisteen kautta kohteeseen;Madin terveyssemalle. Asemalla kuulimme miten se toimii ja tapasimme asemalla työskenteleviä nuoria ja johtohenkilöitä. Keräämiämme varoja käytetään vastaavien asemien perustamiseen.
Teimme yhteisen retken viidakkojoen varrelle,missä pelattiin jalisottelu Nepal vastaan Suomi. Nepal voitti! Ystävälliset nepalilaiset valmistivat herkullisen lounaan nuotiolla. Lounaan jälkeen kävimme kävelyllä ja lähdimme takaisin Sapana village lodgeen samaa pölyistä reittiä.

Aamumaisema bussista.
Kansallispuiston vartijat olivat tosi tarkkoja kulkijoista. Alueella ajamisesta piti maksaa ja bussi tarkastettiin,ettemme vaan salakuljettaneet eläimiä. Kansallispuiston alueella ei saanut ajaa enää iltakuuden jälkeen.

Matkalla eksyimme ja pysähdyimme sattumalta  erään koulun portille.Opettaja kertoi meille koululaisten olevan 3-16-vuotiaita. Tuli mietittyä miten kaukaa nuo pienimmät taapersivat paikalle.
Madissa meidät kukitettiin ja saimme otsaan punaisen merkin.Valtavan ystävällinen vastaanotto.
Terveysaseman henkilökuntaa. 
Orpolapset asuivat asemalla. Erään tytön äitipuoli oli heittänyt hänet tuleen.Tytön päässä oli arvet ja toinen käsi oli vairioitunut.Tyttöjen asema ei ole hääppöinen Nepalissa.
Terveysaseman hoitohuone. Naiset saavat asemalla seksuaalivalistusta ja terveystarkastuksia.
Viidakkoretken picnik ruoka.
Loppubailut nuorten kanssa.Nuoret toimivat yhteistyössä WWF:n kanssa etsien merkkejä salametsästäjistä kansallispuiston alueella.
Paluumatkalla nuoret tulivat osan matkasta samalla bussilla musiikkia soittaen ja selfieitä ottaen😄