lauantai 27. elokuuta 2016

Tekstiilikollaasikurssi/Textile collage course


Pidin vapaan sivistystyön päivillä tekstiilikollaasikurssin. Kurssilla tehtiin vapaamuotoinen kollaasi liimaamalla ja ompelemalla mm. kangasta,paperia,serviettiä ja kiiltokuvia kankaan päälle. Kankaana käytettiin erivärisiä puuvillapaloja.

I was teaching at a textile collage course. Students made collages by glueing and stitching paper and textiles.

Materiaaleja:

Työt alkutekijöissään. Jokainen keräsi haluamiansa materiaaleja työskentelyä varten. Liimana käytettiin maitoliimaa,mitä laimennettiin vedellä.

Ylläolevaan työhön alkaa hahmottua elokuinen syntymäpäivämuisto.Valmiista töistä tuli kaikista erilaisia ja tekijöidensä näköisiä.
Punaisessa työssä pohjakankaana on painokokeilu. Työhön on liimattu perhoset ja kirjan sivusta revittyjä paloja. Lopuksi on lisätty koneompeleet ja alareunassa oleva kirjonta.
Lopuksi työt kuvattiin ja niitä ihasteltiin joukolla😊


sunnuntai 14. elokuuta 2016

Virkkuuksia villatakkiin/Upcycled cardigan

Ystävä toi muovikassillisen vanhoja kankaita ja niiden joukosta löytyi tämä vanha Kreikasta ostettu villatakki. Valkoinen ei ole lempivärejäni, eikä huivikaulus suosikkikauluksiani, mutta jotainhan takille piti tehdä :)
Kaivelin siis esiin virkkaamiani iloisen värisiä paloja ja sommittelin niitä takkiin. 

I upcycled an old cardigan with crocheted pieces. I also crocheted more length to cuffs and hem.

 Ompelin palat villalangalla pykäpistoin kiinni. Taakse laitoin yhden palan ja toiseen hihaan yhden.
 
 Virkkasin vielä hihojen suihin ja helmaan vähän pituutta lisää kiinteillä silmukoilla ja pylväillä.


Ompelin lopuksi napin takin yläosaan ja tein lenkin kiinnittämistä varten. Valmiista takista tuli ainakin iloisempi kuin se oli puhtaan valkoisena. Takki on tosi lämmin, joten ehkäpä myös käytän sitä!

perjantai 5. elokuuta 2016

Kapuakapua

Kapua-vuosi on kulunut jo yli puolenvälin ja Nepalin matkaan on enää 3kk. Olen saavuttanut jo keräystavoitteen 5545e ja siitä olen tosi iloinen. Enpä arvannut tammikuun alussa, että rahankeruu sujuisi näin hyvin! 
Kiitos kuuluu kaikille tukijoille ja taiteen ystäville, sillä suurimmaksi osaksi raha on kertynyt omista käsitöiden ja taulujen myynnistä. Ravintolapäivätempaukset ovat tuottaneet myös hyvin, valtava kiitos Alliporukalle siitä :)

Muut kapuajat ovat tehneet varainkeruuta omilla tahoillaan ja muutama muu on myös saavuttanut tavoitteensa vieläpä paljon yli tavoitteen. Voit tarkastaa kapuajien tilanteetäältä.
Jokainen on kerännyt rahaa omilla vahvuuksillaan, kuka järjestämällä urheilutempauksia, kahvilapäiviä tai myymällä koruja. Eri puolilla Suomea on mahdollista osallistua kapuajien tapahtumiin. Esimerkiksi Toholammilla Lampintiellä on aivan ihana Katariin Pohjoiskankaan pop up shop ja vielä mahdollisuus joogaan. Tapahtumat löytyvät Kapuan sivulta tulevia tapahtumia.


Minulle vuosi on ollut kaikella tapaa jännittävä. Varainkeruu on ollut koko ajan mielessä ja jollain tapaa vireillä. On mahtavaa huomata, että omilla teoilla pytyy tekemään hyvää maailmassa.Eikä keräys omalta osaltani ole vielä loppunut, vaikka tavoite on jo saavutettu. Ylihuomenna olen nimittäin Pikku Marjan kesäpäivillä Pöljällä myymässä alla olevia tuotteita Kapuan hyväksi


 I have reached my Kapua goal and have collected over 5545e. The money goes for Nepalise girls to help their education. I have collected the money by selling my own artworks and arranging restaurant days with my girlfriends. I am so happy! Next Sunday I will be at Pöljä selling my crafts below. You can read more about Kapua here.
Myynnissä on omia kortteja,

farkunlahjekasseja,

kierrätyskorviksia,

t-paidoista ommeltuja pipoja,

lapaskissoja,

kierrätysmateriaaleista tehtyjä tauluja

ja jos ei sada, niin esillä saattaa olla myös koulun opetustauluille maalattuja tauluja.

Vaelluskengät on hankittu partiolaisten kaupasta Scandinavian Outdoorsilta ja testattu Lapin maisemissa. Ne ovat jo valmiina Everestin valloitusta varten :)


Hirvilahdessa on tulossa musiikillinen Kapuatapahtuma Tainan kammariin elokuun 20. päivänä.  Jenni Venäläisen ja Joonas Ojajärven Sorbattjin on lähtenyt mukaan tukemaan Kapuaa. Voit käydä tutustumassa kaksikon musiikkiin heidän kotisivuillaan täällä.