lauantai 21. toukokuuta 2016

Kakkukekkerit Kapuan hyväksi/Restaurant day cafe for Kapua

Allit pitivät kakkukekkerit ja taidekahvilan Nepalin lasten hyväksi Hirvilahdessa. Kakut leivottiin itse ja taide tuli Kettukolosta. Koko tuotto lahjoitettiin  Kapua-tililleni.
Päivä oli sateinen, mutta ihmiset tulivat kakuttelemaan siitä huolimatta tai juuri siksi. Saimme elävää musiikkiakin paikalle ja tunnelma oli ihanan huoleton. Kakuttelun, arpajaisten ja taidemyynnin tuotoksi kasvoi 600e. Kiitos kaikille osallistujille; Alleille, Venälän perunatilalle, vieraille ja lahjoittajille!
Kuvat puhukoon puolestaan :) 

Pictures are from Kapua`s Art cafe restaurant day.


tiistai 17. toukokuuta 2016

Olipa kerran laukku/Once upon a time there was a bag

Sain tilaustyönä ehostella vanhaa laukkua. Väritoiveina oli keltainen ja vihreä, sinistä ja violettia piti välttää. Keräsin valikoiman sopivia kankaita ja valitsin niistä osan laukkuun. Pitsit ja hapsunauha ovat äskettäin saamastani pitsiaarrevalikoimasta. Leikkasin, ompelin ja liimasin. Kirjailut on ommeltu kultalangalla ja lehdet olen ensin silittänyt tukikankaaseen. Erikeeper  toimi liimana;sitä täytyi vain laittaa aika paljon, koska laukun pinta oli liukas.

Laukun molemmilla puolilla on eriväriset kukat. Ehostetun laukun voi ripustaa seinälle tai ottaa mukaan erityistilaisuuksiin :) Sain laukusta palkkion,joka laitettiin Kapuan Nepal-keräykseen.


lauantai 14. toukokuuta 2016

Hienostelukukkaro/Little purse

Sain kangaskaupan jäämistöstä pitsinauhoja ja vanhoja kankaanpaloja. Kankaissa on Marimekon tilkkuja ja sitten muutamia hienoja ja juhlavia tilkkuja. Tilkut houkuttelivat ompelemaan hienostelukukkaron. Päällikangas on luultavasti silkkiä. Tikkasin kultalangalla siihen kimaltavan kukan ja lehdet sekä suoraa ommelta koristeeksi.Oma tyylini ei ole mitenkään kimalteinen, mutta joihinkin juttuihin tykkään laittaa vähän glitteriä. Salainen prinsessa tulee silloin esiin :)

Kukkaro on pieni; sen suuaukko on 7cm leveä. Kukkarokehykset ompelin päällikankaaseen ja vuoreen käsin. Pikkukukkaro sopii juhliin seuralaiseksi, sinne voi piilottaa vaikka huulipunan tai pari kolikkoa.

Here is a little purse which I sewed from old quilts.

sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Tulossa näyttelyjä!/Coming exhibitions

Tervetuloa kierrätystaidenäyttelyihin. Ravintolapäivänä 21.5. voit nauttia kakuista ja Kettukolon kierrätystaiteesta Tainan kammarissa Hirvilahdessa. Päivän tuotto kahvittelusta ja taidemyynnistä lahjoitetaan Kapuan Nepal-keräykseen. Voit tehdä mukavia löytöjä, sillä myynnissä on erilaisia kortteja,korviksia,kasseja ja tauluja. Lisänä arpajaiset!


Toinen taidenäyttely on kesäkuun ajan Tervon kirjastolla. Nähtävillä ihan uusia töitä sekä aiemmin näytteillä olleita. Tervetuloa sinnekin!

Tässä pikkutaulussa on käytetty tilkkuja, servettiä ja pitsiä. Perhonen on kiiltokuva, joka on liimattu kankaalle. Pistot on kirjailtu koneella ja käsin. Koko komeus on liimattu kapa-levyn palalle. Sain ystävältäni tähteeksi jääneitä kapa-levyn palasia 10-15 vuotta sitten. Kannatti säästää :D
Taulun myötä hyvää ja aurinkoista äitienpäivää kaikille!