lauantai 30. huhtikuuta 2016

Merenneito/a mermaid

Löysin helmikuussa mietelausepäiväkirjaani hyvän ajatuksen ja piirsin silloin merenneidon. Nyt kuva tuli mieleeni, kun mietin mitä tekisin saamalleni vanhalle koulutaululle. Taulu oli kaunis sellaisenaankin, mutta....on niin kiva maalata ja liimata :)
Korjasin taulun yläkulman kartongilla ja kankaalla. Maalasin pohjan valkoisella seinämaalilla ja muut kohdat Folkart-väreillä ja puuväreillä sekä tussilla. Merenneidossa on pitsiä ja kukissa kangasta. Lintu on von Wrightin kalenterista. The work is ready and Piki has checked it, too :)
sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Kierrätystyöpaja/Recycling workshop


Olin Kuopion Muotoiluakatemian järjestämällä  viikonloppukurssilla,missä tehtiin erilaisista kierrätysmateriaaleista Muotoiluakatemian sisäpihalle huonekalut. Opettajana oli virolainen Ott Kangur. Käytimme akatemian varastosta löytyneitä materiaaleja ja lisäksi pressukankaan leikkuujätettä, pahvirullia, sekä olutsäiliöiden muovia.
Kurssilla oli viisi eri-ikäistä henkilöä, nuorin meistä 15-vuotias! Aluksi Ott esitteli tekemiään tiloja erilaisista kierrätysmateriaaleista ja sen jälkeen yhdessä hieroimme älynystyröitä ja annoimme ideoiden sinkoilla.


Saimme aikaan mielenkiintoisia kokeiluja viikonlopun aikana.  Isoista pahvirullista tehtiin pöydän ja penkkien jalkoja. Pressusuikaletta käytettiin ison pahvirullan päällystykseen ja istuinosan päälliseen. Raakalautaisesta kuljetuslaatikosta tuli istuinpenkki, jonka sisällä kasvaa orvokkeja.Itse ideoin eräänlaisen keinuvan lepotuolin varastosta löytyneistä kaarevista liimapuun osista.Viikonloppu oli todella mielenkiintoinen!   Beer containers.
PVC leftovers.
There is coming a swing from these.
I designed a lounge chair from these pieces.
A cushion for bench from PVC leftovers.

A green house from beer containers.A swing from cardboard tubes. Behind Ott is installing plastic container lamps.
tiistai 19. huhtikuuta 2016

Taidelaukku/An art bag

Minulla on ollut jo useamman vuoden ajan vanha kirpputorilta löytynyt käsilaukkua. päällystin sen aiemmin Dacapo-karkkipapereilla, mutta liima ei kestänyt ja revin paperit pois.Laukku muistui nyt mieleeni ja päätin kokeilla tällä kertaa kankaalla päällystämistä ja maalauskoristelua.

Liimasin kankaat Erikeeperillä ja lisäilin kuviot kangastussilla ja kankaalle sopivalla kultavärillä. Tämä laukku taitaa päästä Tervon kirjaston näyttelyyn kesäkuussa.Seuraava "mummolaukku" on jo odottamassa vuoroaan, saapa nähdä mitä siitä tulee!

Here is an old bag which I upcycled with textiles and paints.
 
 
I choosed some textiles 

and glued them onto the bag.


 Front side

and back side.

lauantai 16. huhtikuuta 2016

Pikkulaukku farkuista/Recycling bag

Sain tilauksen pienestä olkalaukusta. Koska olen tekstiilituotteiden suurhamsteri, minulta löytyy tietysti laukuntekotarpeet laatikoista ja kaapeista. Farkkukankaan sain pojan vanhoista housuista, koristekankaat ovat kankaanpainokokeiluja ja tilkkuja. Säästän yleensä napit, klipsut, nepparit ja muut tarvikkeet tavaroista, jotka menevät roskiin. Niinpä löysin myös tarvittavan soljen ja muut osat hihnan kiinnitykseen.
Ompelu sujui tällä kertaa kantapään kautta yrityksen ja erehdyksen avulla, se on tapani oppia. Valitettavasti usein tulee innoissaan tehtyä ennen kuin ajateltua :) Olen kuitenkin tyytyväinen lopputulokseen ja toivottavasti myös laukun saaja on. Korvaus laukun tekemisestä menee Kapuan Nepal-projektimme hyväksi.

 I made a recycling bag from old jeans.