sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Kapuatapahtumia tulossa

Tiesitkö, että
- noin 57 miljoonaa lasta ei pääse kouluun
- 20 miljoonaa lasta jättää peruskoulun kesken, koska hän kokee seksuaalista väkivaltaa koulussa tai tulee raskaaksi
- 1/6 maailman väestöstä on ilman puhdasta juomavettä
- naisten ja lasten päivästä kuluu neljännes juomaveden hakemiseen
- joka päivä 39000 tyttöä joutuu lapsivaimoiksi

mutta
- jos kaikki lapset köyhissä maissa osaisivat lukea, köyhyys vähenisi 12%
- kun puhdasta juomavettä on helposti saatavilla, lapsille ja naisille jää enemmän aikaa koulunkäyntiin ja palkalliseen työhön
- 7 vuotta peruskoulussa lykkää tytön avioitumisikää kehitysmaassa neljällä vuodella ja lapsiluku vähenee silloin 2,2:lla


Sinäkin voit olla osaltasi kehittämässä maailmaa parempaan suuntaan :)
Hirvilahdessa ja Kuopiossa on tulossa seuraavat Kapuatapahtumat, joissa kerätty raha lahjoitetaan Kapuan Nepal-keräykseen. Minun keräystilille voit kurkata täällä. 
Kaikki keräämäni rahat menevät suoraan avustuskohteisiin.

Pienistä puroista kasvaa iso virta. Lisää tietoa kapua.fiJooga on kaikille soveltuvaa perusjoogaa.
lauantai 30. tammikuuta 2016

Laatikoita/Boxes

Olen aloittanut joskus laatikkoprojektin ja sitten unohtanut sen muiden asioiden mennessä edellä. Linnut ovat vieneet ajatukset jo pidemmän aikaa ja laatikot ovat odotelleet vuoroaan. Kävin eilen hakemassa lintutyöt Suonenjoen Kellarikallerian näyttelystä ja samantien laatikot huutelivat nurkasta huomiota :D
Ajatuksena on ollut päällystää puiset laatikot kankaalla ja/tai paperilla ja tehdä sisään kuva neulahuovuttamalla tai ompelemalla ja kirjomalla. Tein nyt loppuun aiemmin aloitetun ikonityyppisen työn. Ikonikehyksen sain joskus Valamosta tulleesta pikkuikonista, jonka kuva oli mennyt rikki.
Minulta on pyydetty Tervoon näyttelyä Linnuista ja ajattelin ujuttaa sinne myös tämän laatikkosarjan, joka varmaan kasvaa vielä muutamalla työllä.

 I have covered boxes with paper and textile pieces.

I needle felted and stitched.

 
 Ready box.

Box collection with recycled materials.


perjantai 22. tammikuuta 2016

Kapuatarjous/Hand made for Kapua2016

Olen tehnyt muutamasta lapasesta ötököitä myytäväksi Kapua-projektimme hyväksi. Niitä on helppo ja hauska tehdä ja idean sain Astalta.
Ötököiden valmistamiseen tarvitaan vanhoja lapasia, nappeja, tilkkuja, neula ja lankaa sekä täytettä. Lapasten lisäksi myyn aiemmin tehdyt avainperät sekä pikkukukkarot. Linnut-näyttelyn postikortit pääsevät myös keräämään rahaa Nepalin tyttöjen hyväksi. Lapaset, avainperät ja 6 kortin nippu maksavat 10e/kpl. Kukkaroiden hinta on 20e. Jos haluat lahjoittaa nepalin tyttöjen koulutukseen ja terveydenhuoltoon, niin lahjoituksen voi maksaa tänne . 
Halutessasi itsellesi esim. kortteja, laita minulle sähköpostia marjo.malkonen(at)gmail.com.
Tässä ötököiden valmistusvaiheita:

Creepy-crawlys from old mittens 10e
Keyholders 10e
Little purses 20e
6 postcards/10e

sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Kapua Nepal 2016

Olen päässyt tänä vuonna isoon seikkailuun nimeltä Kapua. Kerään rahaa nepalilaisten tyttöjen koulutuksen ja terveydenhuollon hyväksi 19 muun innokkaan kerääjän kanssa. Marraskuussa teemme matkan Nepaliin avustuskohteisiin ja Mount Everestin perusleiriin. Jokaisella meillä on tavoitteena saada kerättyä 5545e. Summa koostuu 1e/ kiivetty metri reissun korkeimmalle kohdalle Kala Patharin huipulle.

Kapuassa mukana olevia järjestöjä ovat Väestöliitto, Kynnys ry ja Taksvärkki ry. Väestöliitto edistää kerätyillä varoilla nuorten seksuaaliterveyttä ja Taksvärkki ry kehittää kyläkouluja yhdessä oppilaskuntien kanssa. Kynnys ry kanavoi tuen Keski-Aasian vammaisten naisten seksuaaliterveyden ja -oikeuksien edistämiseen.

Alla oleva video kertoo tyttöjen koulutuksen tärkeydestä paremmin kuin tuhat sanaa.
Kapuaan voit tutustua täällä ja oma keräyssivuni löytyy tästä.  

Tammikuun lahjoittajille lähetän sähköisen postikortin omaan käyttöön ystäville lähetettäväksi. Laita lahjoituksen  viestikenttään nimesi ja minulle sähköpostia (marjo.malkonenatgmail.com), niin saat vastineeksi sähköisen talvikettukortin.

Ja miksikö teen tätä? Haluan parantaa maailmaa ja vähentää eriarvoisuutta sen myötä. Uskon, että kannattaa istuttaa se omenapuu, vaikka oltaisiin kuilun partaalla. Matkakulut jokainen kerääjä maksaa itse, joten itselle emme näitä rahoja kerää.


Kapua raises funds to help developing countries by climbing mountains. Kapua has collected more than 400 000 euros since 2006 to support people and environment in developing countries. The funds are channelled to destination countries through reliable and well-known Finnish organisations. Kapua has worked together with Finnish organisations such as YLE Helps (founded in 2004 by Finnish Red Cross, Finn Church Act Alliance and Unicef Finland), Save the Children Finland, The Family Federation, Plan and WWF Finland.

I am part of  Kapua Nepal team at this year.We will collect money for girls in Nepal and our team will climb to Mount Everest basecamp in November.

lauantai 9. tammikuuta 2016

Valamossa/Visiting Valamo cloister

Tunnelmakuvia talvisesta Valamon vierailusta. Kävimme Mestarin jälki-näyttelyssä, jossa oli muun muassa Picasson, Andy Warholin ja Chagallin teoksia.

 
 A monk going to the church.
Church bells are ringing.

 Winter light.

Rug detail.

 A big chandelier. Old door.


Some Picasso art at the exhibition.


 Restaurant.

 Mobile decoration.
tiistai 5. tammikuuta 2016

Linnut Suonenjoella / Building an exhibition to Suonenjoki

Rakensimme yhteisnäyttelyn Suonenjoen Kellarikalleriaan Asta Salmisen kanssa. Näyttely on suurimmaksi osaksi sama kuin syyskuussa Siilinjärvellä, mutta uusiakin töitä on näytteillä. Materiaalit ovat kaikenlaista kierrätystavaraa villasukista karttoihin :)
 


Marjo Mälkönen: mixed media textile pieces
Marjo Mälkönen:mixed media
 Marjo Mälkönen 
 
Marjo Mälkönen: paper work
Asta Salminen
Asta Salminen 
Marjo Mälkönen: two feltings
Marjo Mälkönen:origami birds
Marjo Mälkönen
Asta working
  Asta Salminen
 Asta Salminen

sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Hyvää uutta vuotta!/Happy New Year

Uusi vuosi on alkanut ja sen mukana on tulossa uusia juttuja. Jännin juttu on Kapua2016Nepal-
ryhmään pääseminen (linkistä pääset tutkimaan tarkemmin asiaa)ja sen tiimoilta olen jo pohtinut monenlaisia tapoja kerätä rahaa Nepalin tyttöjen koulutukseen ja terveydenhoitoon, työn ohella tietenkin.

Suunnitelmani on kerätä rahaa muun muassa erilaisten kädentaitokurssien järjestämisellä, mennä Villakopin kanssa ainakin Rakenna ja Asu-messuille helmikuussa (alustavasti jo sovittu), pitää taidekirpputori tai -huutokauppa omista töistä ja pienimuotoinen kansanmusiikkikonserttikin on alustavasti järjesteillä ensi kesäksi. Tammikuun puolenvälin jälkeen laitan postauksen, jossa kerron tarkemmin projektista ja rahankeruusta. Otan vastaan ideoita rahan keräämiseen!

Maanantaina menen Asta Salmisen kanssa rakentamaan Linnut-näyttelyn Suonenjoelle. Näyttelyyn on tulossa uusia töitä, joten tervetuloa Suonenjoen kirjaston Kellarikalleriaan
tammikuussa.

Tässä muutama vuoden aloituksen taidejuttu. Sain ajatuksen tehdä päiväkirjamaisesti jokaiselle vuoden päivälle oman mietelauseen kuvituksineen. Oheistuotteena valmistui uusin työ Linnut-näyttelyyn kangaspakan sisuspahville, josta olen kirjoitellut aiemmin täällä.

I started to make a quote diary for this year.

The first page.

If I keep a green bough in my heart a singing bird will come . This work goes to a new exhibition in Suonenjoki next Monday.