torstai 26. marraskuuta 2015

Kaunokirjoitus kunniaan :)Hand lettering

Ensi vuoden syksynä kaunokirjoitus ei kuulu enää koulujen opetussuunnitelmaan. Minusta se on tylsää. Olen itse nimittäin löytänyt kaunokirjoituksen juuri uudestaan. Kauniiden kirjainten kirjoittamisessa on suorastaan jotain meditatiivista. Kun keskityt tekemään mahdollisimman hyvät koukerot mustekynällä, et voi ajatella sillä hetkellä mitään muuta!
Ostin mustekynäni Suomalaisesta kirjakaupasta ja sain 12 eurolla kynän, kolme terää ja kaksi mustesäiliötä. Internetissä on monta vinkkiä kirjainten opettelemiseen, esimerkiksi tässä osoitteessa tai täällä. 
Pinterestistä löytyy myös valtavasti linkkejä hakusanoilla lettering tai calligraphy. Joulukortit ja lahjakortit voi kirjoittaa tänä vuonna koukerokirjaimin :)
maanantai 23. marraskuuta 2015

Kierrätyskorvikset/ Earrings from recycling material

Pikkujouluaika taitaa olla kuumimmillaan, mutta vielä ehtii valmistaa sopivat "vieheet" korviin. Tarvitaan vain korvakorukoukkuja,-piikkejä ja pieniä renkaita sekä kierrätysmateriaalia. Näissä koruissa on käytetty leipäpussinsulkijoita, tuikkukynttilän alumiinikuoria ja espresso-kahvinkeittimen pikku kapseleita. Varsinaisia korutarvikkeita löytyy mm. askartelukaupoista, itse olen tilannut aikanaan netistä isomman määrän kerralla. Reiät kapseleihin ja tuikkuihin tein naskalilla, tarvitsin myös korupihtejä osien yhdistämiseen.

Kuvat oikeastaan kertovat kaiken. Nämä korut on helppo valmistaa.

Earrings are made of coffee capsules, tealights and bread pouch clips.perjantai 13. marraskuuta 2015

Kangaspakan sisuspahvista/Wall hangings from cardboard

Minulla on ollut muutama kangaspakan sisuspahvi jemmassa, sain ne eräältä ystävältä. Ajattelin, että pahvista voisi tehdä pieniä taloja samaan tapaan kuin puulaudasta. Sahasin pahvista talon muodot ihan tavallisella keittiöveitsellä. Päällystin pahvin liisteröimällä sanomalehtisuikaleita tapettiliisterillä, jotta sivujen sahauskohdat peittyisivät. Liisterin kuivuttua maalasin talon valkoisella folkart-värillä. Koristelin talot piirtämällä, maalaamalla ja liimaamalla kangaspaloja kukiksi. Isompi talo on tehty kahdesta osasta, mutta sen voi tehdä myös yhdestä palasta kuten pienempi talo on tehty.

Minusta taloista tuli varsin hauskat ja ne sopivat hyvin vaikka kylään viemisiksi.

I have some fabric bolt cardboards. I made houses by sawing cardboard with a kitchen knife. 


 I glued newspaper stripes onto the cardboards

 and painted houses with white Folkart paint and glued some textile flowers with a wallpaper glue.

A hanger is made of a thin metal wire.


 I like these little houses :)sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Paperista koriste ja taulut/Paper craft

Olen aina tykännyt paperista. Paperille on mukava piirtää ja maalata, sitä voi leikellä ja ommella. Paperia voi taitella ja liisteröidä ja siitä voi tehdä ihan mitä vaan. Arvaat varmaan, että minulla on paljon paperia kotona eri muodoissa, koska säilytän kaikki kauniit paperit (niitähän voi aina käyttää johonkin :))
Kerään paperia myös opaskirjojen muodossa, niitä on hauska katsella ja seleilla, vaikka internetistä tietysti löytyykin kaikki ja vielä enemmänkin. Yksi kirjoistani on Jason Thompsonin Kirjan uusi elämä, jossa on kauniita ja inspiroivia ohjeita kirjan sivujen ja kansien uusiokäyttöön.
Tein kirjan ohjeesta koristepalloja. Lisäksi tein pikkutauluja ja käytin materiaaleina kirjan sivuja ja pahvia.I made my own paper decoration.  Here are what you need when making some paper pictures by painting and drawing. I used acrylic   paints and coloured pencils. You need also book sides and cardboard.tiistai 3. marraskuuta 2015

Auringonlasku ja linnut/Bird collage with sunset colors

Linnut-näyttely jatkuu Suonenjoella tammikuussa ja haluan tehdä sinne muutaman uuden koulutaulukollaasin. Tässä opetustaulussa oli kovin halju tausta alunperin. Maalasin yhden linnun piiloon ja taustaksi tuli voimakkaat värit, jotka tulivat varmaan tämän syksyn hienoista auringonlaskuista. Lisäilin kangas- ja paperipaloja maalatun taustan päälle ja piirtelin puuvärillä pilkkuja. Ihan flow-tilassa syntyi tämä taulu.

 Here is an old school teaching board which I painted over.

I worked on the kitchen table :)

 I glued some paper and textile pieces onto painting.

Ready!

sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Vanhasta kahvikupista/Reuse old coffee cups

Sain työkaverilta muutaman kauniin ruusukupin ja useamman lautasen. Koska kaapissa on ihan riittävästi kahvikuppeja ennestään, ajattelin etsiä kupeille uusia käyttötapoja.Yhdestä kupista tuli neulatyyny ja muutamaan laitoin tuikkukynttilän sisälle. Hyviä vaihtoehtoja vaikka joululahjoiksi.


Kokeilin myös kynttilän valamista kupin sisään.
Kynttilämateriaalina käytin Ikeasta ostetun tähtikynttilän jäännöksiä. Sulatin kynttiläpalat lasipurkissa miedossa vesihauteessa. Ensi kokeilun jälkeen huomasin, että sydänlanka oli liian paksua. Ohensin lankaa purkamalla sitä ja letittämällä ohuemman langan. Laitoin sydänlangan jo käytetyn tuikkukuoren pohjasta löytyvään pikku metallipyörylään ja kastoin langan sekä pyörylän sulassa vahassa. Painoin pyörylän kupin pohjaan ja jätin langan odottamaan tikkuun kierrettynä kynttilämassaa. Kynttilämassan jäähdyttyä leikkasin sydänlangan lyhyeksi. Valaminen vaatii hieman kokeilua, itselläni ei ainakaan mennyt heti niinkuin Strömsössä :)
Netistä löytyy paljon ohjeita kynttilän valamiseen, tässä muutama: Kotiliesi, Yhteishyvä