torstai 24. syyskuuta 2015

Lintukuosia/ Bird pattern

Leikittelin viikonloppuna vanhalla maastokartalla. Maalasin kartan päälle yhdellä värillä ja sen kuivuttua uusilla väreillä päälle. Raaputin kosteaan väriin lintu- ja kukkakuvioita. Maalin kuivuttua leikkasin kuviot irti. Kuvasin kuviot ja siirsin kuvan Photoshop-ohjelmaan tietokoneelle.
Tietokoneella jatkoin kuvien työstöä ja piirsin sekä väritin ne uudelleen. Asettelin kuviot neliön muotoiseen laatikkoon ja simsalabim, kone teki kuvioistani toistuvan kuosin.
Nyt kuosin voisi painattaa esimerkiksi digitulosteeksi kankaalle ja ommella vaikka tyynyt omalla kuosilla. Digitulostinpalveluita alkaa olla jo Euroopassakin, esimerkiksi stoffn.de tai stoff-schmie.de .

I painted over an old map
 
  and made some flowers and  birds.


 I cut the map I had painted and took a photograph.
 Then I started to draw figures again in Photoshop and the programme made a pattern of my drawings.

I played with different background colors.And I changed also colors of flowers. I had a nice play :)

keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Bergfieber in Spannorthütte

Daniela Schwegler, sveitsiläinen kirjailija, on kirjoittanut kirjan Bergfieber (Vuorikuume) alppihyteillä työskentelevistä naisista. Engelbergin lähettyvillä sijaitsevalla Spannorthüttella emännöivä  Silvia Hurschler Bieri on yksi heistä. Satuin olemaan paikalla vuosi sitten kesällä, kun Daniela oli haastattelemassa Silviaa kirjaa varten. Pääsin mukaan tekstiin ja halusin olla paikalla, kun kirjailija oli kertomassa kirjastaan 12.9. Spannorthüttella.

Silvia on ommellut kirjasta nimensä saaneita Bergfieber-pääpantoja Pb-Polarbear-yrityksessään ja minä olen suunnitellut printtikuvan harjoittelussani huhtikuussa Silvian luona Engelbergissä.


            Hiking up to Spannorthütte.       Hüttenwartin Silvia Hurschler Bieri.

              Spannorthütte, 1956m

                Evening at the hütte.

                           Sunset in the mountains.

      Bergfieber headbands made by Pb-polarbear.

    Daniela and Silvia and hütteguests at the Bergfieber night.


lauantai 5. syyskuuta 2015

Uudet verhot/New curtains from grandma`s table cloth

Minulla on muutama isoäidin vanha pellavaliina tallessa 1950-luvulta. Liinat ovat olleet mielessä jo pitkään ja vihdoin päätin tehdä asialle jotain. Keittiön verhotilanne vaati uudistamista ja päätin muokata pöytäliinasta verhokapan.
Leikkasin kaksi sopivan korkuista palaa liinasta ja sommittelin vanhoista mielikankaistani kukkakuviot verhoihin. Silitin kuvioiden taakse tukikangasta ja ompelin palat verhoon. Kukkien varsi muodostuu siksak-pistoista. Verhokapasta tuli mielestäni oikein onnistunut ja olen hyvilläni, kun sain vanhan liinan uudelleen hyötykäyttöön :)keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Pyörön kirjastossa kylässä/With a woollen cabin at Pyörö library

Olin opinnäytetyönäni valmistuneen Villakopin kanssa Kuopion Pyörön kirjastossa kyläilemässä. Lapset katselivat PowerPoint-esitystä siperianhuskyistä ja ihmettelivät koiravaljakon ääniä sekä lukivat tietysti kirjoja!