maanantai 24. elokuuta 2015

Lintuja/ Making bird collages

Lintunäyttely lähestyy ja viimeiset työt valmistuvat. Olen tehnyt talvesta lähtien pieniä kollaaseja kankaalle. Kollaasien pohjana olen käyttänyt kankaanpainokangasta ja vanhaa valkoista verhokangasta. Lisään pohjaan tekstiiliä ja paperia liimaamalla. Liimana käytän maitoliiman laimennusta ja decoupage-liimaa skä tekstiililiimaa. Lisäksi maalaan omia kuvioita kangasväreillä ja kirjon pintaa koneella ja käsin.
Yhdistin työt toisiinsa kuparilangalla ja laitoin ne roikkumaan ajopuun kappaleeseen.lauantai 15. elokuuta 2015

Kattotiilestä maalailtu kyltti/ From old roof brick

Pihaan on joskus kulkeutunut vanhoja kattotiilejä odottamaan uusiokäyttöä. Ne ovat sievä pino sellaisenaankin, mutta päätin kokeilla miten tiilestä saisi aikaan tervetuloa-kyltin. Otin yhden tiilistä ja pesin sen kunnolla harjalla ja pesuaineella. Painepesurilla saattaisi saada myös hyvän pesutuloksen. Pohjustin tiilen valkoisella Folkart-värillä ja maalasin sen päälle tekstin ja muut kuviot. Rajaukset tein permanent-tusseilla. Tiilen pinta on karheaa, joten väri tarttuu siihen epätasaisesti. Lopuksi lakkasin maalatun osan paneelilakalla, joka sopii myös tiilipintaan.sunnuntai 9. elokuuta 2015

Varkaudessa/Visiting Varkaus

Kävin ystävieni kanssa kulttuuriretkellä Varkaudessa. Ennakkokäsitys kaupungista oli tyly, ajattelin vain teollisuutta ja tehtaita. Kaupungista löytyikin tehtaita, mutta myös taidemuseo ja vanhoja tehdastyöläisten taloja. Taidemuseossa on meneillään 16.8. asti Hanneriina Moisseisen vaikuttava näyttely kadonneesta isästä. Näyttelyssä on ommeltuja kuvia ja sarjakuvia traagisesta tapahtumasta.
Yksi tehdastyöläisten taloista on nykyään ihastuttava taidekeskus Väinölä. Meneillä on naivistien näyttely elokuun lopulle saakka. Kannattaa katsoa!
Lounastimme Kaks Ruusua- nimisessä ravintolassa hienossa 100 vuotta vanhassa miljöössä. Päivän lopuksi vierailimme Peltolassa, joka on Varkauden teollisuuden juhlavuoden tapahtumakeskus. Peltolassa leijui suussasulavien pullien tuoksu, joita kaksi mukavaa mummelia möi kahviossa.
Mekaanisen musiikin museossa vierailu jäi vielä seuraavaan kertaan.

   An exhibition of Hanneriina Moisseinen in Varkaus art museum.
                              
                                
Restaurant Two Roses in Varkaus.

Väinölä art center.

                                    

Väinölä interior.

Peltola-house in Varkaus.
 
Old rag rug in Peltola.tiistai 4. elokuuta 2015

Sudenkorento/ A dragonfly

Kolmas iso koulutaulukollaasi on valmis. Taulu oli kaunis sellaisenaankin, mutta maalasin torakat ja sirkat piiloon. Peitin ne ensin luonnonvalkoisella värillä ja sitten eri sävyillä. Maalasin punaiset kukat ja lisäilin kollaasiin  liimaamalla kangaskukkia ja -lehtiä, lehdestä leikatut perhoset ja von Wright -kalenterista leikatun linnun. Viimeistely tapahtui puuväreillä, tusseilla ja mattapintaisella lakalla.

 I made a collage from an old school teaching board.

 I painted flowers

and glued some paper things and textile onto the collage.

Finished work!