perjantai 20. maaliskuuta 2015

Villatilkkutunika/ A tunique made of wool quilts

Villakopin tekemisestä jäi tähteeksi jonkun verran villapaloja, niinpä päätin tehdä tunikan.

Käytin etuosaan yhden villapaidan etukappaleen ja takaosaan vanhan lasten villaneuleen. Lisäksi molempiin puoliin tuli pienempiä paloja. Palat ompelin koneella yhteen puskusaumaan ja silitin sisäpuolelle vahvikkeeksi ja tunikaa jämäköittämään tukikangasta. Kaikki villatilkut on aiemmin vanutettu pesukoneessa. Valmista tuli vauhdilla ja tykkään kovasti! Toivottavasti saumat kestävät käytössä.

I stitched pieces together with sewing machine.

I used hot iron to fuce the buckram to the seams. That gives fabric item structure.

 Back side.

 Front side.

lauantai 14. maaliskuuta 2015

Homma etenee/ Spring works

Opinnäytetyö on palautettu arvioitavaksi ja nyt on vapautunut energiaa kaikkeen muuhun. Hurjaa, miten olen kulkenut ihan kuin sumussa koko talven. Harjoittelu  Minna Suurosella on jo kohta ohi ja edessä on vielä ihanat neljä huhtikuun viikkoa harjoittelua Engelbergissä Pb-polarbearilla. Toukokuussa opiskelu alkaa olla paketissa. 

Satuin kerran ostamaan Ikealta tilkkuja ja sain tänään valmiiksi peiton, jossa on nuo Ikean tilkut ja lisänä muun muassa farkkutilkkuja. Ikean tilkut maksoivat vain 2e ja olivat valmiiksi neliön mallisia. Peitto oli nopea tehdä valmiista paloista, joihin lisäsin vähän uusia.

Villakoppi on ensi kesänä Hirvilahden Musiikkileirillä tiistaina 30.6. lasten oheistapahtumassa ja uusia kortti-ideoita muhii päässä. Aurinkoista kevättä kaikille!!

 I got ready a quilt blanket.

 I have done a lot of promotional images for Minna Suuronen.

 My thesis is finished and next summer the woollen cabin  will be at Hirvilahti Music Camp!

I have new card ideas on my mind....